GÜNDEM
Giriş Tarihi : 03-04-2024 15:50   Güncelleme : 03-04-2024 18:04

AGD yarın Konya'da ''Büyük Kudüs Yürüyüşü'' programı düzenleyecek

AGD yarın Konya'da ''Büyük Kudüs Yürüyüşü'' programı düzenleyecek

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), yarın (4 Nisan 2024 Perşembe günü) Konya'da "Büyük Kudüs Yürüyüşü" programı düzenleyecek. Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Konya’mızda Kudüs için, Gazze için bütün, mazlumlar için bir çalışma gerçekleştireceğiz” dedi

İsrail’in saldırılarına Konya’da tepkiler devam ediyor. AGD Konya Şubesi yarın önemli bir etkinliğe imza atacak. 7 Ekim’den bu yana katliama uğrayan Filistin'e destek olmak amacıyla gerçekleştirilecek olan Kudüs yürüyüşüne Türkiye genelindeki tüm AGD üyelerinin katılması bekleniyor. Programa, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan da katılacak. Program öncesi AGD il binasında basın açıklaması gerçekleştiren Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Konya’mızda Kudüs için, Gazze için bütün, mazlumlar için bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar zalim İsrail'in ortaya koyduğu öyle büyük zulümler vardı. Fakat artık hiçbir vicdanla bağdaşmayacak, hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği insan olan. Herkesin rahatsızlık hissedeceği bu durum karşısında vatandaşları meydanlara bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Filistin’de yaşanan olaylara vicdan sahibi her insanın tepki göstermesi gerektiğine değinen Kara, konuşmasında şunları söyledi:

"Çok değerli basın mensupları, kıymetli Konyalılar. Bugün tarihi bir çalışmanın öncesinde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Konya’mızda Mevlana'nın dizinin dibinde bu güzel şehirde çok önemli bir çalışmanın arifesindeyiz. İnşallah 4 Nisan Perşembe günü 18.30 da ailelerimiz ile seccadelerimiz ile birlikte Konya’mızda Kudüs için, Gazze için bütün, mazlumlar için bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar zalim İsrail'in ortaya koyduğu büyük zulümler vardı. Fakat artık hiçbir vicdanla bağdaşmayacak, hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği insan olan herkesin rahatsızlık hissedeceği bununla beraber biz özellikle Müslümanlar olarak kardeşliğimizden dolayı uykularımızın kaçtığı büyük bir zulmün içerisindeyiz.

Bugün Gazze'de olanları kabul etmemiz mümkün değil. Açlıktan ölümleri bile artık kabullenir, görmezden gelir hale gelmişken bir yeni zulüm daha eklediler ki ne gönlüne siniyor ne akılla izah ediliyor terörizm bile bunun yanında masum kalıyor. Bir hastaneye saldırmayı boş verin orada masum bacılara, ablalara tecavüz etmek ve sonrasında da onları katletmek nasıl bir boyuttur ki nasıl bir zalimliktir ki bugün değilse ne zaman ayağa kalkacağız? Bugün değilse ne zaman buna tepki göstereceğiz? Elbette birçok noktada herkes kendi hassasiyetleri açısından birçok çalışma yapıyor. Ama artık canımıza tak dediği adeta kemiğe bıçağın dayandığı bir noktadayız. Evet kıymetli Konyalılar. Allah izin verirse 4 Nisan Perşembe günü 18.30 da ailelerimiz ile seccadelerimiz ile birlikte Kültürpark Gazze çadırında bir araya geleceğiz. Türkiye'mizin illerinden akın akın misafirlerimizin katılacağı ev sahibi olarak Konyalılar olarak bizler de onları orada büyük bir coşkuyla karşılayacağız. Orada Gazze'nin içinde bulunduğu sıkıntıyı bir nebze hissedebilmek adına bile olsa simit ile iftar açacağız. Akabinde alanda namazlarımızı kılacağız.

Sonrasında Sultan Selim'e kadar Rabbimize gönlümüzden geçenleri bir kez daha dile getirerek yürüyüşe geçeceğiz. Daha sonra Sultan Selim'de teravih namazlarımızı eda etmiş olacağız. Rabbimiz emir verdiği için nasıl Rabbimizin huzurunda namaza duruyorsak aynı inandığımız Rabbimiz bize buyuruyor ki zalimin zulmüne de engel olun. Rabbimiz Kuran'ında emrettiği için oruç tutuyorsak yine Rabbimiz emrettiği için, mazluma sahip çıkın. Kıymetli hemşerilerim gelin 4 Nisan Perşembe günü Konya'ya yakışan bu büyük Kudüs yürüyüşünü gerçekleştirelim. On binlerce Konyalı olarak alanlara sığmayalım.

Rabbimizden affımızı ümit ederek Rabbimizin rızasını ümit ederek zalime karşı kıyamımızı gerçekleştirelim. Konyalı hemşerilerimizin sürece hassasiyetle yaklaşacağına inanıyor yarın bu özel çalışmada bir araya gelmek üzere sizleri Allah'a emanet ediyorum."