GÜNDEM
Giriş Tarihi : 22-04-2024 14:38   Güncelleme : 22-04-2024 14:40

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul’da

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul’da

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ziyareti kapsamında İstanbul’a geldi. Uçağı İstanbul Havalimanı’na inen Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier’i İstanbul Valisi Davut Gül karşıladı.

Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i taşıyan uçak, sabah saatlerinde İstanbul Havalimanına indi. Steinmeier’i, İstanbul Valisi Davut Gül karşıladı. Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier ardında temaslarını gerçekleştirmek üzere havalimanından ayrıldı. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Steinmeier'in binlerce Türkiyeli 'misafir işçinin' (Gastarbeiter) trenle Almanya'ya doğru yola çıktığı İstanbul Sirkeci Tren İstasyonu'nu ziyaret etmesi, Türk-Alman göç deneyimi olan kişilerle bir araya gelmesi, yapacağı tekne gezisinde Alman şirketlerinin temsilcileriyle iki ülke ekonomik ilişkileri üzerine görüşmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Steinmeier'in ayrıca iş, bilim, sanat, edebiyat, spor çevreleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmesi planlanıyor.

Gezisinin ikinci gününde Antep'te depremzedeler için sığınma evi ile inşasını Almanya'nın desteklediği bir okulu ziyaret edecek Steinmeier'in burada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılması öngörülüyor. Steinmeier'in 24 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Ankara Üniversitesi'ni de ziyaret etmesi planlanan Steinmeier ayrıca Anıtkabir'e ziyarette bulunacak, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak.