GÜNDEM
Giriş Tarihi : 27-04-2024 14:53   Güncelleme : 27-04-2024 14:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Biden'in davetlisi olarak 9 Mayıs'ta ABD'ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretini erteledi. Ankara’nın, ABD Kongresi’nin soykırıma rağmen geçen hafta İsrail’e silah yardım kararını onaylamasından rahatsız olduğu biliniyordu. ABD’deki seçim sürecinde Biden ile görüşmenin bir tercih gibi anlaşılacağı yorumları da yapılıyordu. Bir diğer endişe Yahudi diasporasının provokasyon yapması ihtimaliydi. Ziyaret ertelense de Erdoğan ile Biden, temmuzda ABD’de yapılacak NATO Zirvesi’nde bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs'ta yapılacağı bildirilen ABD ziyaretini erteledi. Söz konusu gelişmeye ilişkin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli'den açıklama geldi. Keçeli yaptığı açıklamada söz konusu ertelemenin programların uyuşmaması nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Görüşmenin her iki taraf için de uygun bir tarihe ertelendiğini bildiren Keçeli, Türkiye ve ABD arasında üst düzey diyaloğun devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye yapması planlanan ziyareti ertelendi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye planlanan ziyaretinin, programların uyuşmaması nedeniyle her iki taraf için uygun olacak bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

Keçeli ayrıca, Türkiye ve ABD arasında üst düzey diyaloğun devam edeceğini vurguladı.