DÜNYA
Giriş Tarihi : 14-04-2024 10:15   Güncelleme : 14-04-2024 10:23

İran’ın İsrail’e saldırısı Tahran’da coşkuyla kutlandı

İran’ın İsrail topraklarını insansız hava aracı ve füzelerle hedef aldığı saldırı İran’da coşkuyla kutlandı.

İran’ın İsrail’e saldırısı Tahran’da coşkuyla kutlandı

İran'ın başkenti Tahran’da halk, İran’ın İsrail topraklarını insansız hava aracı ve füzelerle hedef aldığı saldırıyı coşkuyla kutladı. Filistin meydanında toplanan yüzlerce Tahranlı “Kahrolsun ABD" ve "Kahrolsun İsrail” sloganları eşliğinde Filistin bayrakları taşıdı. Öte yandan gösteride halk, saldırıyı kutlarken Devrim Muhafızları Ordusu’na gerçekleşen saldırı nedeniyle teşekkür etti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Siyonist rejimin Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarına düzinelerce insansız hava aracı ve füze ateşledi” ifadeleri kullanıldı.

İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam'daki İran’a ait konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu Suriye ve Lübnan’dan sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Muhammed Rıza Zahedi ve Zahedi’nin yardımcılarından Muhammed Hacı Rahimi ile Hüseyin Aminullah hayatını kaybetmişti.

İsrailli bakandan İran'a 'ezici saldırı' çağrısı

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İran'ın füze ve insansız hava araçları yağmuruna karşı askeri savunmasını övdü.

İran'a karşı büyük bir tepki verilmesi çağrısında bulunan bakan.'Şu ana kadar etkileyici savunma; şimdi ezici bir saldırıya ihtiyacımız var' dedi.

Ürdün, İran'ın İsrail'e insansız hava aracı ve füze saldırısı başlatması üzerine kapattığı hava sahasını yeniden açtı
Devlet televizyonu, Ürdün havacılık yetkililerine dayandırarak, İran'ın İsrail'e yönelik bir saldırıda insansız hava araçları ve füzeler fırlatmasının ardından Ürdün'ün Cumartesi günü geç saatlerde kapattığı hava sahasını yeniden açtığını bildirdi.

Çin, İran ile İsrail arasındaki 'şu anki gerginlik' konusunda 'derin endişesini dile getiriyor'

Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü, Pekin'in İran'ın İsrail'e yönelik füze ve insansız hava aracı saldırısıyla ilgili "derin endişesini" dile getirdiğini söyledi.

İsrailli yetkili: İranın füze ve drone saldırısına yanıt konusunda henüz karar verilmedi

İsrailli bir yetkili The Times of Israel'e, bu sabah yapılan durum değerlendirmesinde İran'ın füze ve drone saldırısına İsrail'in tepkisi konusunda herhangi bir karar verilmediğini söyledi.

Olası yanıt bugün saat 15.00'te yapılması planlanan savaş kabinesi toplantısında tartışılacak.

Mossad: Hamas rehine anlaşması teklifini reddetti, Sinwar anlaşmayla ilgilenmiyor

Başbakanlık Ofisi ve Mossad istihbarat teşkilatından yapılan açıklamaya göre Hamas, İsrail'in geçen hafta Kahire'de öne sürdüğü teklifi reddetti.

IDF: İran'ın gece boyunca İsrail'e ateşlediği 300 kadar füzenin %99'u durduruldu

IDF Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, İran'ın bir gecede İsrail'e ateşlediği 300 kadar füzenin %99'unun hava savunma sistemleri tarafından durdurulduğunu söyledi. Hagari "Bu çok önemli bir stratejik başarıdır" dedi.

İran'ın İHA'larını ABD durdurdu

İsrailli bir savunma yetkilisi, İsrail'e ateşlenen yüzlerce en az 100 insansız hava aracının İsrail hava sahası dışında ABD tarafından durdurulduğunu söyledi.

İran: Mesele sonuçlanmıştır

İran’ın BM Misyonu tarafından yapılan açıklamada, “İran’ın BM Anlaşması’nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayanan askeri hamlesi, siyonist rejimin Şam’daki diplomatik binalarımıza saldırısına cevaptı. Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz. Ancak, İsrail rejimi bir hata daha yapacak olursa İran’ın cevabı daha sert olacak. Bu, İran ile İsrail rejimi arasında bir çatışmadır, ABD bundan uzak durmalı” ifadeleri kullanıldı.