SPOR
Giriş Tarihi : 20-04-2024 19:11   Güncelleme : 20-04-2024 19:28

Konyaspor bekleneni veremedi, evinde Alanya'ya 2-0 yenildi

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Konyaspor sahasında, Corendon Alanyaspor’a 2-0 mağlup oldu.

Konyaspor bekleneni veremedi, evinde Alanya'ya 2-0 yenildi

Trendyol Süper Lig 33. hafta maçında Konyaspor sahasında Alanyaspor ile karşılaştı. Kazanmaya devam etmek isteyen Konyaspor, hiç bekleyen bir şekilde müsabakaya temposuz başladı. Konyaspor ilk yarıda hiçbir gol pozisyonuna girmedi. İlk yarıda maçın kontrolü tamamen Alanya ekibindeydi.

Alanyaspor, 45. dakikada sol kanattan başlayan akında Haderjgonaj ile 1-0’lık skoru buldu. İlk devre konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Konyaspor topla daha fazla oynamasına karşın net pozisyon bulamadı. Teknik Direktör Fahrudin Omerovic'in hamleleri de sonuç vermedi. 90+3'te Eduardo ceza sahası dışından şutu tabelayı belirledi. (2-0) Yeşil beyazlılar kritik bir 3 puan kaybetti. Kasımpaşa maçıyla ateş hattı ile arasında mesafe bırakan Anadolu Kartalı sahasında önemli bir fırsatı tepti. Maç içerisinde Soner Dikmen ve Bouly Sambou'ya ıslıklı protesto vardı. Konyaspor 36 puanda kalırken rakiplerin maçı önemli hale geldi. Konyaspor şu anda ligde 36. Puanla 16. sırada yer alıyor.

Diğer taraftan Konyaspor’da önümüzdeki süreçte zorlu bir fikstür bekliyor.

Konyaspor gelecek hafta Sivas deplasmanda gidecek, bir hafta sonra ise evinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak.  

Konyaspor’un önümüzdeki süreçte oynayacağı maçlar şöyle:

EMS YAPI SİVASSPOR                     -             TÜMOSAN KONYASPOR               

TÜMOSAN KONYASPOR                 -             FENERBAHÇE A.Ş.

TÜMOSAN KONYASPOR                 -             YILPORT SAMSUNSPOR               

MONDİHOME KAYSERİSPOR        -             TÜMOSAN KONYASPOR               

TÜMOSAN KONYASPOR                 -             GALATASARAY A.Ş.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

28. dakikada Alanyaspor’un sağ kanattan yaptığı atakta, Oğuz pasını ceza sahası içine giren Hassan’a aktardı. Hassan’ın şutunda meşin yuvarlak son anda defansa çarptı.

37. dakikada Konyaspor’un sol kanattan gelişen atağında Guilherme pasını Ethemi’ye gönderdi. Ethemi’nin son çizginden yaptığı ortada meşin yuvarlak kaleci Ertuğrul’da kaldı.

45+1. dakikada Oğuz Aydın, sağ kanattan ceza sahası içine ortasında topu alan Hadergjonaj’ın düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

51. dakikada Yunus Özdemir kazandığı topla rakip ceza alanına hareketlendi. Yunus’un rakip ceza alanı önünden ceza alanı içerisine gönderdiği topa sahip olan Ahmed Hassan’ın şutu kaleci Deniz’de kaldı.

52. dakikada Ndao’nun ceza alanı önü sağ çaprazdan orta şut karışımı şutu kaleye yöneldi. Kaleci Ertuğrul topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

59. dakikada sağ kanatta Ndao’nun pasına hareketlenen Nzonzi son çizgide kale alanına yerden ortasını gönderdi. Sambou’dan önce kaleci Ertuğrul topa sahip oldu.

89. dakikada Eduardo orta sahada pasını Sisto’ya aktardı. Sisto’nun ceza alanı içerisindeki vuruşu defanstan sekerek kornere çıktı.

90. dakikada Alanyaspor ceza alanı önünde kafalardan seken top, Moreno’nun önünde kaldı. Moreno’nun vuruşu az farkla autta çıktı.

90+2. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Eduardo’nun güzel vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-2

Hakemler: Oğuzhan Çakır, Mehmet Salih Mazlum, Ali Tuna

Konyaspor: Deniz Ertaş, Uğurcan Yazğılı (Ahmet Oğuz dk. 85), Adil Demirbağ, Hadebe, Guilherme, Nzonzi, Soner Dikmen (Cikalleshi dk. 68), Ndao, Oğulcan Ülgün (Cicaldau dk. 10), Ethemi (Moreno dk. 68), Sambou (Prip dk. 68)

Yedekler: Mehmet Erdoğan, Yunus Mallı, Cebrail Karayel, Kahraman Demirtaş, Damjanovic,

Teknik Direktör: Fahrudin Omeroviç

Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Furkan Bayır, Aliti, Balkovec, Richard, Janvier (Lima dk. 90+4), Oğuz Aydın (Sisto dk. 88), Efecen Karaca (Eduardo dk. 88), Yunus Özdemir (Fatih Aksoy dk. 90+4), Hassan (Ui-Jo dk. 65)

Yedekler: Yunus Karagöz, Novais, Yunus Bahadır, Anderson, Mert Torlak

Teknik Sorumlu: Orhan Çıkırıkçı

Goller: Hadergjonaj (dk. 45+1), Eduardo (dk. 90+2) (Alanyaspor)

Sarı kartlar: Hadabe, Uğurcan Yazğılı (Konyaspor), Efecan Karaca, Yunus Özdemir, Eduardo (Alanyaspor)

Konyaspor'da Başkan'dan camiaya mesaj!

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, 2-0'lık Alanyaspor maçı sonrası açıklamalar yaptı. Başkan taraftarların protestonun takımın gardını düşürdüğünü belirterek, "Kasımpaşa maçı sonrasında Alanyaspor'u yenerek rahatlamak istedik. Belki de bu baskı yapmış olabilir. Ancak ben maç oynanırken tepki verilmesini doğru bulmuyorum. Sezon sonuna kadar bu futbolcularla sezonu tamamlayacağız. Diğer yandan uzun süredir rakibin alkışlandığını görmedim. Şok içerindeyiz. İlk yarı hiç reaksiyon vermedik" dedi.

Başkan Korkmaz, Omerovic ile kalan haftalarda yola devamı edilecek mi sorusuna "Bizim durumumuzdaki takımlarda yapılacak değişikler olumlu yansımayabilir. Hoca ile böylesine maç sonrasında konuşmak iyi olmayabilir. Bizim hocaya, hocanın bize böyle yaklaşımı olmadı"

Fahrudin Omerovic: “Alanyaspor bugün bizden daha iyi oynadı, galibiyeti hak etti"

Fahrudin Omerovic: “Alanyaspor bugün bizden daha iyi oynadı, galibiyeti hak etti"
Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic, Corendon Alanyaspor karşısında 2-0’lik mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamada, “Alanyaspor bugün bizden daha iyi oynadı. Hak ettiği galibiyeti aldı” dedi.

Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında evinde karşılaştığı Corendon Alanyaspor’a 2-0’lik skorla mağlup oldu. Maç sonu basın toplantısında açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic, "Gerçekten üzgünüz bu sonucu beklemiyorduk. Sonuçta futbolda nasıl mağlubiyet varsa aynı zamanda galibiyet de var. Maçtan önce zaten bir takım şok yaşadık. Jakub’un bir hastalığı oldu. 5. dakikada Oğulcan’ın sakatlanması, burnunun kırılması, bir anda çok büyük bir şok etkisi oluştu takımın üzerinde. İlk devre zaten istediğimiz oyunu yapamadık. Alanyaspor’un doğru yere yerleşimiyle, doğru pas trafiğiyle bizi bir şekilde kaleden çok uzak tutmayı başardı. Ben de bekliyordum ilk devre 0-0 bitsin diye. Sonuçta bir ikinci devre farklı bir belki şey hamle yapabilirdik. Ama 0-0 giderken yine 45+1. dakikada üçüncü şok olarak bize oldu. İkinci devre, biraz daha direkt oyunu daha baskılı, daha kaleye doğru bir şekilde pas oyunuyla hamle yaptık. Nispeten bunu da başardık. Maç 1-0 giderken birkaç tane belki gol olabilecek pozisyonlar bulduk ama maalesef onu da atamadık. En son zaten uzatmalarda ikinci golü yedik. Sonuçta Alanyaspor bugün bizden daha iyi oynadı. Hak ettiği galibiyeti aldı diye düşünüyorum. Onları da tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.