GÜNDEM
Giriş Tarihi : 28-03-2024 13:38   Güncelleme : 28-03-2024 13:43

Bakan Güler, Ankara’da Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı

Bakan Güler, Ankara’da Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimiz ile iftarda bir araya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bayburt, Kırıkkale ve Kırşehir’de şehit ailelerimiz ve gazilerimizle buluşan Bakan Yaşar Güler, bugün ise Ankara’daki Gazi Orduevinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. İftara Bakan Yaşar Güler’in beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Bakan Yardımcıları Alpaslan Kavaklıoğlu ve Bilal Durdalı da katıldı.

İftarın ardından bir konuşma yapan Bakan Yaşar Güler, şunları söyledi:

ŞEHİTLERİMİZ İLE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ

“Mübarek Ramazan ayında, bu güzel iftar sofrasında sizlerle birlikle olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Bu aziz toprakları bizlere vatan yapan, şehit ve gazilerimizin kanıdır. İstiklal Marşı’mızın ‘Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda!’ mısrasında da ifade edildiği gibi vatanımızın her karış toprağında aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin kanları vardır.

Bu toprakları, binlerce yıldır bize vatan kılan şehit ve gazilerimiz; vatanımıza olan sarsılmaz sevdamızın ölümsüz temsilcileri, asil milletimizin kahramanlık ve fedakârlığının ebedî mimarlarıdır.

Kahraman Gazilerimiz; ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi!’ anlayışıyla canınızı seve seve feda etmeyi göze alıp canla başla mücadele eden sizlerin varlığı, asil milletimizin sarsılmaz iman, tevekkül, cesaret ve yiğitliğinin en somut göstergesidir. Bugün kutsal vatanımızda başı dik ve özgür yaşamamızı, hiç çekinmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile siz kahraman gazilerimize borçluyuz.

Yazdığınız kahramanlık destanları sonsuza kadar yaşayacaktır. Sizlerle ne kadar gurur duysak, kahramanlıklarınızla ne kadar övünsek azdır. Biz bir aileyiz ve her zaman sizlerin yanındayız.

SİZLERİN HAKKINI HİÇBİR ZAMAN ÖDEYEMEYİZ

Aziz Şehitlerimizin ve Kahraman Gazilerimizin Kıymetli Aileleri; şehit ve gazilerimizin acısını, en derinden sizler yaşıyorsunuz. Emsalsiz fedakârlıklarınız için devletimiz ve yüce Türk milleti sizlere minnettardır.

Türk Silahlı Kuvvetleri ailesinin ayrılmaz ve en asli fertleri olan sizlerin yeri, her daim başımızın üzerindedir.

Çok iyi biliyoruz ki aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin ve siz değerli ailelerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz.

Ancak bizler, büyük bir aile olarak acılarınızı paylaşmak ve gözyaşlarınızı dindirmek için daima yanınızda olacak; sizleri asla yalnız bırakmayacağız. Bu kapsamda, kahraman gazilerimiz ile şehit ve gazi ailelerimizin her alanda hayatını kolaylaştırmak, yaşam standartlarını yükseltmek için ilgili tüm kurumlarımızla birlikte yoğun bir gayret içindeyiz.

Ayrıca şu hususun altını özellikle çizmek isterim ki kahraman gazilerimiz ile şehit ailelerimizin sergilediği üstün metanet ve dirayet, millî birlik ve beraberliğimiz ile ülkemizin bölünmez bütünlüğünün en büyük yapı taşlarından biridir. Düşmanlarımıza korku veren vakur duruşunuz, tarih boyunca nice badireler atlatmış asil Türk milletinin en büyük gücüdür.

40 BİN 213 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

40 yıla yakın bir süredir terörle mücadele ediyoruz. Bu süreçte şehit ve gazilerimiz oldu. Her defasında yüreğimiz derinden yandı ve büyük acılar yaşadık. Ancak hiçbir hain saldırı bizi yıldıramadı. Aksine, asker analarımızın ‘Haydi yavrum haydi git! / Ya gazi ol ya şehit!’ diyerek göstermiş olduğu yüksek fedakârlık, mücadele, irademizi ve kararlılığımızı daha da pekiştirdi.

Ülkemizin, milletimizin huzur ve güvenliğine kasteden kalleş terör örgütü mensupları, işte bu vatana adanmışlık duygusu ile mücadele eden kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamadı, kurtulamayacaktır. Şanlı ordumuz; geçmişte yürütülen ‘sınırlı hedefli ve süreli’ askerî harekâtların yerine bugün artık, ‘sürekli ve kapsamlı’ operasyonlar gerçekleştirerek terör örgütlerine büyük darbe vuruyor ve terörle mücadelede büyük başarılar elde ediyor.

Nitekim yılbaşından itibaren 644, 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hâle getirildi. Yürüttüğümüz operasyonlarla, sahada kurduğumuz hâkimiyeti daha da güçlendirmekte kararlıyız. Terör örgütünün en ufak bir şekilde kıpırdanmasına, belini doğrultmasına izin vermeyeceğiz.

Bu amaçla, gözümüzün değmediği ve ayağımızın basmadığı alan bırakmayarak terör bataklığını kurutacak; ülkemize, milletimize ve komşularımıza tehdit oluşturan terör örgütünün kökünü kazıyacağız.

Son çırpınışlarını veren teröristlerin başı, tereddütsüz bir şekilde ezilecektir.

Bugüne kadar başarıyla sürdürdüğümüz operasyonlarımız; eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar artan bir baskı ve yoğun bir tempoda aralıksız devam edecektir.

SORUMLULUKLARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Türkiye;

- Köklü tarihî ve stratejik coğrafyası,

- Etkin, saygın ve caydırıcı ordusu ile yerli, millî ve modern savunma sanayisi,

- Uluslararası barış ve istikrara sağladığı önemli katkılarla dünyada yükselen bir güç hâline gelmiştir.

Elbette, bugüne kadar elde ettiğimiz tüm başarılarda en büyük pay, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Onların bizlere bıraktığı bu kutsal emanete sahip çıkmak, vatanımıza ve milletimize olan borcumuzu ödemek, sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmek, boynumuzun borcudur.

Bu anlayışla, Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız bu tarihî dönemde; ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerimize emin ve kararlı adımlarla ilerliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, her alanda ülkemizi daha üst seviyelere çıkartmak ve gücümüzü daha da artırmak, yegâne amacımızdır.

Sonuç olarak;

- Şanlı ecdadımız ile aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu mücadele ruhundan aldığımız ilhamla,

- Bekamıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye,

- Ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik ve huzuru için gece gündüz demeden çalışmaya,

- Daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için gayret göstermeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle;

- Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadarki tüm devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı saygıyla anıyorum.

- Aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor,

- Gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Sizleri bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.”